Tijdelijke verhoogde aftrekbaarheid van 120% op e-invoicing software: Alles op een rijtje!

Vanaf 1 januari 2026 zullen Belgische ondernemers gebruik moeten maken van e-invoicing bij B2B-transacties. Deze verplichting is geen onbekend terrein; sinds maart 2024 is e-invoicing (ook wel “digitale facturatie” genoemd) al een must voor facturen gericht aan overheidsinstellingen voor opdrachten boven de €3.000. Meer weten over e-invoicing? Lees dan dit artikel. 

Deze nieuwe regeling betekent niet alleen een wijziging in de manier waarop bedrijven onderling zaken doen, maar ook dat heel wat bedrijven zullen moeten investeren in een nieuwe software die aangepast is aan deze nieuwe manier van werken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten vooraleer je investeert in nieuwe software!

Welke software heb je nodig voor e-invoicing?

Voor de concrete opmaak van digitale facturen werd gekozen om te werken met het PEPPOL-netwerk. Dit is een gestandaardiseerd Europees systeem dat een bedrijf onmiddellijk na een eenmalige aansluiting, verbindt met alle andere deelnemers na eenmalige aansluiting. Het PEPPOL-netwerk wordt ook al gebruikt door meerdere EU-lidstaten, wat de overgang voor Belgische bedrijven vergemakkelijkt en facturatie tussen bedrijven van verschillende lidstaten vlot laat verlopen. 

Je bent echter niet verplicht om het PEPPOL-netwerk te gebruiken voor de opmaak van je digitale facturen. De overheid laat toe om ervan af te wijken. Bedrijven kunnen er dus voor kiezen om alsnog gebruik te maken van een ander systeem, op voorwaarde dat het voldoet aan de algemene Europese regels met betrekking tot betekenisleer (de betekenis van woorden) en grammatica.

Omdat digitale facturen een vaste structuur en vorm volgen, is het slim om op zoek te gaan naar een systeem dat zorgt voor de automatische verwerking van deze facturen. Dergelijke software bevordert niet alleen de efficiëntie van je werkprocessen, maar helpt ook bij een vlotte integratie van internationale transacties. 

Ons Go Getter platform bevat een uiterst gebruiksvriendelijk facturatieprogramma dat zorgt voor een soepele overgang naar e-invoicing en biedt heel wat voordelen zoals moeiteloos e-invoices aanmaken, een overzicht van alle facturen en hun betaalstatus, en de mogelijkheid om facturen vanuit het programma zelf te verzenden. 

Wat kost e-invoicing software?

De kostprijs van een e-invoicing software programma is uiteraard afhankelijk van het softwareprogramma dat je kiest. Daarnaast heeft de Belgische overheid voorzien in een aantal fiscale voordelen voor bedrijven die willen investeren in een e-invoicing software:

  • Om de overstap naar digitale facturering te vergemakkelijken, heeft de Belgische overheid gezorgd voor een tijdelijke verhoogde kostenaftrek voor digitale investeringen, waaronder de investering in software voor e-invoicing. Investeringen kunnen vanaf het aanslagjaar 2025 afgetrokken worden aan een verhoogd tarief van 20%. 
  • Voor kleine vennootschappen is er zelfs een tijdelijke kostenaftrek voorzien van 120% voor de huur van softwarepakketten voor digitale facturatie en advieskosten. Deze tijdelijke kostenaftrek gaat in op 1 januari 2024 en geldt vanaf aanslagjaar 2025. 
  • Bedrijven kunnen genieten van deze fiscale tegemoetkomingen tot het aanslagjaar 2029 voor belastingtijdperken die beginnen op of na 1 januari 2028.

Onze Go Getter software valt onder deze tijdelijke verhoogde kostenaftrek van 120%. Dit betekent dat klanten van Go Getter niet alleen profiteren van een gebruiksvriendelijke en slimme digitale facturatie-oplossing, maar ook van mooie fiscale voordelen.

E-invoicing wordt gemakkelijk met de juiste software!

De verplichting tot e-invoicing vanaf 2026 markeert een nieuw tijdperk van efficiëntie en transparantie. E-invoicing speelt een belangrijke rol in de strijd tegen btw-fraude en moet de processen van het bedrijfsleven aanzienlijk vergemakkelijken. 

Bij Go Getter staan we klaar om bedrijven te ondersteunen bij de overstap naar e-invoicing. We zorgen voor een state-of-the-art software die niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook voldoet aan alle nieuwe wettelijke vereisten en voorwaarden voor fiscale tegemoetkomingen! Wil je meer weten over e-invoicing of ben je benieuwd hoe het Go Getter platform kan helpen bij jouw digitale facturatie?Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Deel op:

Vraag nu een gratis demo aan!

Plan een gratis demonstratie van Go Getter met een van onze vertegenwoordigers.

Contact to Listing Owner

Captcha Code